WP Engine – Så fungerar det
och varför du ska välja det

WP Engine är idag en av de absolut bästa webbhotellen du kan hitta till din WordPress sida. Vi tar en närmare titt på varför det är så bra och går sedan igenom steg för steg exakt hur man går tillväga för att lägga upp sin WordPress-installation hos dem.

Skärmdump WP Engine förstasida

Varför WP Engine?

WP Engine startade så sent som 2010 i USA men har på kort tid blivit en av de absolut främsta hostingföretagen när det gäller att husera WordPress sidor. De har valt att specialisera sig på enbart WordPress vilket gör att de kan ställa in sina servrar optimalt för just WordPress. Det resulterar i att sidorna laddas extremt snabbt plus att de har full koll på säkerheten.

Vi har sett att man nu även i Sverige börjar få upp ögonen för WP Engine vilket vi tycker är otroligt roligt. Vi har själva i många år nu använt oss av deras fantastiska tjänster och vi kan inget annat än att stämma in i lovsången. När det kommer till saker som säkerhet och snabbhet är det helt enkelt ingen som kommer i närheten av deras superhöga prestanda.

Vi har nästan bara hört positiva saker om dem och egentligen det enda negativa vi hört skulle i så fall vara att folk kan tycka det kan vara lite svårt att veta hur man ska göra vid installationen. Se t.ex. på bast2020.se som utser bästa webbhotell 2020 där de har just den invändningen. Eftersom WP Engine inte är en domänregistrator så betyder det att man måste registrera sin domän hos en annan operatör och sedan peka om den till sin installation på WP Engine. Det är egentligen inte speciellt svårt och vi tycker absolut att det är värt det lilla extra besvär som detta innebär.

Vi har därför gjort slag i saken och satt ihop en heltäckande guide precis hur man gör, steg för steg, för att sätta upp sin WordPress sida på WP Engine så att du också ska kunna njuta av deras väloljade hostingtjänst.

Så fungerar WP Engine

Eftersom de som sagt inte är en domänregistrator så måste du alltså först signa upp dig på WP Engine och sedan registrera domänen hos en annan operatör, t.ex. One.com. När det sedan är gjort gör du enkelt en DNS-pekning från din domän på One till din installation på WP Engine. Följ enkelt stegen nedan så löser du det hela på 10 minuter.

Registrera WP Engine

Börja med att registrera ett WP Engine konto. Följ länken nedan så får du just nu tre månader gratis om du signar upp för ett år.

WP Engine – 3 månader gratis

Konfigurera din WordPress installation på WP Engine

Sedan är det dags att konfigurera WordPress installationen så att du får åtkomst till din backend.

Registrera din domän

Om du inte redan har din domän registrerad någonstans så rekommenderar vi att du gör det på One.com. Det är en operatör som är aktiv worldwide, vilket gör att du kan hitta i stort sätt alla toppdomäner. De har också ett lågt pris på sina billiga paket, som alltså räcker gott och väl när det bara ska användas för att peka om domänen. Har du din domän registrerad någon annanstans så går det ju såklart bra att ha den kvar där. Kolla bara upp med din leverantör hur man gör en DNS-pekning hos just dem. Har du din domän registrerad på ett dyrt webbhotell så bör du överväga om det inte är bättre att flytta den till ett billigt konto på One så du inte ligger och betalar dyra pengar för något du egentligen inte använder.

Använd länken nedan så får du just nu 120 kr rabatt.

One.com – 120 kr rabatt

Peka om domänen till WP Engine

Nu när vi klarat av registreringen av de båda tjänsterna är det dags att göra själva sammankopplingen. Det vi ska göra är en DNS-pekning från din domän till din WordPress installation.

Installera SSL-certifikat (https)

Sista steget är att installera ett SSL-certifikat så att din sida klassas som säker. Det är både gratis och enkelt. Följ bara stegen nedan.

Sammanfattning

Nu när allt är klart har du tre olika instanser du kan logga in på beroende på vad du ska redigera. Själva hemsidan skapar och redigerar du från din WordPress backend. Saker som säkerhetskopiering, FTP-åtkomst och andra övergripande funktioner hanterar du från din WP Engine backend. Från din kontrollpanel på One hanterar du framför allt dina epost-konton. Du når de olika här:

WordPress backend: dindomän.se/wp-login.php
WP Engine backend: my.wpengine.com
One kontrollpanel: login.one.com/cp/

Om du stöter på problem under installationen så är det bara att kontakta respektive tjänsts support. Både WP Engine och One har bra support som kan hjälpa dig med det mesta.

Om det är något som är oklart eller felaktigt i vår guide är vi glada om du meddelar oss det. Vi är väldigt tacksamma för all typ av feedback. Hör gärna av dig till info@webmaestro.es