Så gör du för att installera WordPress

Följ steg för steg precis hur du gör för att installera WordPress

Bild Så gör du för att installera WordPress

Så går det till att installera WordPress

Vi kommer här att visa precis hur man gör för att installera WordPress på Oderland med deras 1-Click-WordPress-Installer (vi utgår från att du redan registrerat webbhotellet).

Ok, så det var inte bara ett klick, men väldigt enkelt. Obs! Tänk på att om du precis registrerat din domän så kan det ta upp till 24 timmar innan sidan kan visas korrekt. När du kan se ”Hello world!” på din domän då vet du att det fungerar. Du når din WordPress-backend genom att lägga till /wp-admin/ efter din domän i adressfältet (i vårt fall alltså goraegenhemsida.nu/wp-admin/).

Säker anslutning med SSL-certifikat (https)

Innan vi går vidare är det lika bra att se till så att vårt SSL-certifikat fungerar korrekt. Ett SSL-certifikat behövs för att kryptera trafiken mellan webbservern och besökaren så att sidan klassas som säker. När det fungerar så ser man det lilla hänglåset innan domänen i adressfältet. Oderland har automatiskt lagt på ett SSL-certifikat det enda du behöver göra är att se till så att trafiken automatiskt dirigeras dit (alltså till https://).

Kod att kopiera och klistra in längst upp i htaccess:

<IfModule rewrite_module>
RewriteEngine On
RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
</IfModule>

Vad gör vi nu?

Gratulerar, du har nu din egen fungerande WordPress sida! Den ser kanske inte så mycket ut för världen ännu men det ska vi snart ändra på. För att kunna börja bygga upp din sida så behöver vi titta närmare på vad ett WordPress tema är.

Avsnitt 1.4 WordPress tema – Vad är ett WordPress tema?