Att skapa hemsida med WordPress

Hur man gör för att skapa en hemsida med WordPress.

Bild att skapa hemsida med WordPress

Så går det till att skapa en hemsida med WordPress

Att skapa en hemsida med WordPress är både enkelt och roligt om man bara får lite hjälp på traven så man vet hur man ska komma igång. Med rätt hjälpmedel och med lite inledande guidning så kan vem som helst utveckla sin hemsida på egen hand. När man väl kommit igång så är möjligheterna oändliga. För att det sedan ska bli en riktigt bra WordPress sida så behövs det ju såklart också lite känsla för design och färgspråk. Som tur är finns det hjälp att få här också. Man kan få tillgång till färdiga mallar som man kan laborera med och anpassa efter sina egna önskemål. Med några snygga bilder sedan och lite säljande text så är succén ett faktum.

Hur fungerar det då rent praktiskt att skapa en hemsida med WordPress? För det första måste man se till att lägga upp WordPress programvaran på sitt webbhotell och koppla samman den med en databas. Sedan är det en god idé att skaffa sig ett bra så kallat WordPress tema. Det är ett hjälpmedel som gör det enkelt att på ett snyggt sätt kunna lägga upp texter, bilder och andra typer av element i olika former och varianter. Med det på plats är det bara att sätta igång och skapa sin nya hemsida.

Vad behövs för att kunna skapa hemsida med WordPress?

  1. Ett webbhotell – Du behöver registrera ett webbhotell med en hostingtjänst och en egen domän. Om du följt guiden så är det redan avklarat, annars kan du läsa precis hur du gör här: Så gör du för att registrera webbhotellet.
  2. En WordPress-installation – Du laddar enkelt ner den senaste versionen av WordPress på deras hemsida som du sedan lägger upp på ditt webbhotell. Om du har ett webbhotell som har 1-Click-WorPress-Installer gör du det istället direkt från användarportalen med några få klick. Se precis hur du gör i nästa artikel: Så gör du för att installera WordPress.
  3. Ett WordPress tema – Om man är en code-wizard så räcker det med punkt ett och två. Är man inte det så behöver man ett bra WordPress tema som förvandlar användargränssnittet till ett hemsideprogram med förprogrammerade drag & drop element och on-site-editing. Läs mer om WordPress teman här: Vad är ett WordPress tema?

Så kommer du igång

Efter att du registrerat ditt webbhotell är det dags att installera den senaste versionen av WordPress på din domän. Detta gör du genom att först ladda ner WordPress-installationen på deras hemsida. Sedan behöver du kunna komma in på din webbserver så du kan ladda upp WordPress-filerna där. När det är gjort så behöver du starta upp en ny databas och se till så att din WordPress-installation kan kommunicera med den. Eller om du är smart så ser du till att du har skaffat ett webbhotell som jobbar med 1-Click-WordPress-Installer. Då är det bara att gå in på användarportalen och klicka på ”installera WordPress”. Gå vidare till nästa artikel för att se precis hur man gör.

Avsnitt 1.3 WordPress – Så gör du för att installera WordPress