Att skapa en hemsida – Så gör du

Har man bara rätt verktyg är det enkelt att skapa en professionell hemsida som är både snygg och funktionell.

Så går det till att skapa en hemsida

Så går det till att skapa en hemsida

Ok, så du har bestämt dig, du vill skapa en hemsida själv. Spännande! Innan du kan komma igång med själva skapandet så gäller det att göra grundarbetet och registrera och installera de verktyg och tjänster du kommer att behöva. Du kommer behöva registrera en domän, skaffa ett webbhotell, installera WordPress och sedan skaffa ett WordPress tema. Först när allt det är gjort så kan du börja med själva skapandet av hemsidan. Kom ihåg att om du tycker det verkar jobbigt och tråkigt med installeringen så kan du istället utnyttja vårt erbjudande där vi genomför all registrering och installering gratis, plus att du sedan får en lägre månadskostnad än om du skulle gjort det själv. Då kan du sedan istället hoppa direkt till det roliga, att bygga hemsidan.

Välj vårt optimerade webbhotellspaket och kom igång direkt

WordPress och Divi förinstallerat

Vill du skapa en hemsida helt från början?

Om du föredrar att göra registreringen själv så har vi gjort en utförlig guide om hur man går tillväga. Registreringsdelen består av fyra huvudrubriker, domän, webbhotell, WordPress och WordPress tema. Under varje rubrik hittar du tre artiklar. I den första artikeln går vi igenom vad det är. I den andra delar vi med oss av våra bästa tips och rekommendationer. I den tredje artikeln beskriver vi sedan steg för steg precis hur du gör för att installera/registrera de olika tjänsterna.

Då kör vi!

När registreringen är klar går vi vidare till del 2 som är utvecklingsdelen, där vi så att säga bygger själva hemsidan. Men först nu alltså till registreringen. Låt oss börja från början med domänen.

Avsnitt 1.1 Domän – Vad är en domän?