Att hitta bästa webbhotell för dig

Hur man gör för att hitta bästa webbhotell i den uppsjö av bolag som finns på marknaden idag. Vi guidar dig genom djungeln!

Bild bästa webbhotell

Vad ska man titta efter för att hitta bästa webbhotell?

De tre viktigaste sakerna när det gäller att hitta bästa webbhotell är att det ska vara en stabil och pålitlig lösning, att det ska vara en stabil och pålitlig lösning och att det ska vara en stabil och pålitlig lösning. Vi kan inte nog poängtera vikten av det. Genom åren har vi gång efter annan sett kunder som valt billiga lösningar som sedan fått erfara långa nertider, sega laddningstider och ingen eller dålig respons från supporten. Det är oerhört frustrerande och långsiktigt väldigt kostsamt för ett varumärke om en hemsida ständigt ligger nere eller är långsam.

Det kan vara en bra idé att välja bland de lite större bolagen med bra recensioner då de förhoppningsvis kommer fortsätta levererar en bra tjänst även i framtiden. Andra saker som man bör se upp med är t.ex. hur många webbsidor man kan lägga upp på tjänsten. Vissa billiga tjänster tillåter nämligen bara att man har en hemsida per konto. Det kan ställa till problem i framtiden om du t.ex. vill lägga upp nya konceptsidor eller landningssidor. En viktig rekommendation är därför att välja rätt webbhotell direkt och med marginal så du slipper hålla på att krångla med flytt i framtiden då det kan vara ett ganska stort huvudbry.

Vilket är bästa webbhotell just nu?

medalj för bästa webbhotell 2020

Skärmdump på förstasida Oderland - bästa webbhotell 2020
Vi har valt att i guiden jobba med Oderland då det är det webbhotell som vi rekommenderar för de allra flesta. Detta främst för att de levererar är en oerhört stabil lösning med blixtsnabba servrar som ger en problemfri hostingtjänst. Vi har själva jobbat med Oderland i flera år och kan intyga att det är precis så bra och bekymmersfritt som det verkar. Och det är uppenbarligen inte bara vi som är nöjda med dem. De har fått väldigt bra recensioner överlag. På Reco har de t.ex. 4.7/5 i betyg. De har också blivit utsedda till bästa webbhotell 2020 av bäst2020.se.

Den enda negativa vi i så fall hört om Oderland är att vissa tycker det är lite dyrt i jämförelse med andra billigare webbhotell. Men som nämnts ovan är det inte läge att vara dumsnål här. Tittar man lite närmare på vad man egentligen får så är det alls inte speciellt dyrt. De kan t.ex. stoltsera med en upptid förra året på mer än 99.99% (det är mindre än 1 h nertid totalt!) och en snittförbättring på hastigheten med 30% på hemsidor som flyttas till Oderland. Saker som lagring och bandbredd är för de flesta väl tilltagna redan i standardpaketet så där kommer det inte vara några problem. Så det man egentligen betalar för är tekniken och den problemfria lösningen. Vilket utan tvekan är värt varenda krona. Och handen på hjärtat 167 kr/månanden är en billig peng för att slippa framtida problem.

I guiden framöver kommer vi därför utgå från att du valt Oderland. Skulle du välja ett annat webbhotell så får du själv söka upp hur registrering och installering fungerar på just ditt webbhotell.

Till Oderland

Hur gör man för att registrera sitt webbhotell?

När du har hittat din domän och valt ut ditt webbhotell då är det dags att registrera dem. I nästa artikel går vi igenom precis hur man gör steg för steg.

Avsnitt 1.2 Webbhotell – Så gör du för att registrera webbhotellet