Att bygga hemsida själv – Så gör du

En gratis steg-för-steg guide om hur du gör för att bygga din hemsida själv.

Bild på att bygga hemsida

Så går det till att bygga hemsidan själv

Då har vi kommit så långt att det nu är dags att börja bygga vår hemsida. Om du har gått igenom den första delen av guiden eller beställt vårt webbhotellspaket så har du nu alltså allt du behöver för att kunna sätta igång med att utforma din hemsida. Om du är nytillkommen tittare så hälsar vi dig hjärtligt välkommen till del 2 av vår gratis steg-för-guide Göra egen hemsida. För att du ska kunna följa med här så behöver du ha Divi Theme installerat på din WordPress-sida. Har du inte det så rekommenderar vi att du istället börjar från början av guiden, eller kanske ännu bättre, att du tar en titt på vårt specialutformade webbhotellspaket som innehåller allt du behöver för att direkt kunna sätta igång med att bygga din hemsida.

Välj vårt optimerade webbhotellspaket och kom igång direkt

WordPress och Divi förinstallerat

Att tänka på när man bygger hemsida

Vi förutsätter nu då att du har allt på plats och är redo att sätta igång. Innan vi hugger in i den rent praktiska hands-on genomgången hur man bygger hemsidan kan det vara en god idé att först titta lite på några generella tipps och råd gällande utformningen. Resten av denna delen kommer sedan att mer fokusera på det praktiska tillvägagångssättet.

  • Less is more – Generalfelet är att försöka få med för mycket. Se till att hålla det luftigt och tydligt så det blir en behaglig upplevelse att besöka sidan.
  • Uttalat syfte – Ta dig en stund och fundera på vad egentligen det är du vill uppnå med hemsidan och se till att du i varje moment jobbar mot det.
  • Genomtänkt upplägg – Innan du sätter igång är det en bra idé att tänka igenom vad du verkligen vill ha med och på vilket sätt du bäst presenterar det.
  • Kvalitet på text och bild – Texten bör vara kort och koncis och utan felsstavningar. Dåliga bilder är förmodligen det som mest står i vägen för ett professionellt intryck.
  • Funktionalitet – Se till att allt fungerar och att det ser bra ut på alla typer av enheter.

Så här ser upplägget av guiden ut

Vi börjar från början och tar oss igenom alla moment fram till en färdig hemsida. Du kan titta här för att se hur det färdiga resultatet kommer att se ut om du följer guiden till punkt och pricka. Vi kommer under byggandet av exemplesidan att gå igenom alla viktiga moment du behöver behärska för att du sedan själv ska kunna bygga upp hemsidor på egen hand.

Låt oss sätta igång. Det första steget är att göra oss bekanta med vår nya vän Divi.

Avsnitt 2.1 Inledning – Introduktion